5 tips voor meer opbergruimte in de keuken

Creëer een georganiseerde keuken

5 tips voor meer opbergruimte in de keuken

Te weinig ruimte in de keuken, iedereen kent het wel. Allerlei producten, keukengerei en -apparatuur moeten een plek hebben in de keuken. Met de tips in deze blog creëert u een opgeruimde keuken waarin u alles kwijt kunt.

1. Indeling

Het begint allemaal bij de juiste indeling van uw keuken. Waar plaats je welke keukenonderdelen, hoe deel je alles in en ook hoe maak je zelf graag gebruik van je keuken. Bij het bepalen van de keukenindeling hou je rekening met de verschillende opbergmogelijkheden en opties om opbergruimte te creëren, bijvoorbeeld door juist wel of geen bovenkastjes te kiezen.

2. Opbergsystemen

Als u eenmaal de opbergruimte hebt, is het verstandig om deze zo efficiënt mogelijk in te richten. Zo haalt u het meeste uit de beschikbaar ruimte. U kunt hiervoor gebruik maken van verschillende soorten opbergsystemen. Denk hierbij aan besteklades, een kruidenrekje en voorraadpotten.

3. Lades in plaats van kasten

Lades bieden vaak meer opbergruimte dan kastjes. Helemaal met de lades die je tegenwoordig veel ziet. Breed en ruim in opzet. Zo wordt de ruimte van de keuken optimaal benut en blijft alles toch nog makkelijk binnen handbereik.

4. Achterwand benutten

Iets waar u wellicht niet meteen aan denkt, maar de achterwand van de keuken kan ook heel goed benut worden om (extra) opbergruimte te creëren. Met handige ophangrekjes of plankjes kunt u keukengerei of kleine producten handig opbergen.

5. Werkblad

Wanneer u zoveel mogelijk opbergruimte wilt creëren kan het zijn dat u geen rekening meer houdt met de ruimte voor het werkblad. Het is heel belangrijk om voldoende werkbladruimte over te houden om lekker te kunnen koken. Door slim in te delen en bovenstaande tips te gebruiken zal uw keuken veranderen in een georganiseerde plek in het huis met genoeg ruimte voor alles wat u erin kwijt wilt.

Aan de slag met deze tips?

Kan uw keuken wel een opknapbeurt gebruiken? Een keukenrenovatie biedt u ook direct de mogelijkheid om de uitstraling van uw keuken aan te passen. Koken in een opgeruimde, gerenoveerde keuken, wie wil dat nou niet?

Betaalmethodes: Betalen met pin Betalen met bankoverschrijving
Totaal 100% tevreden klanten op basis van 81 beoordelingen via Kiyoh.nl