Keukentrends 2020

De nieuwste trends op een rij

Keukentrends 2020

Trends komen en gaan, zo ook in de keuken. Logischerwijs zijn de keukentrends in 2020 net een tikkeltje anders dan de keukentrends van 2019, wat natuurlijk ook geldt voor uw keuken. De keuken is een intieme plek waarin u voor uzelf en voor anderen zorgt, door middel van het bereiden van een heerlijke maaltijd. Daarom is het van belang dat deze goed onderhouden wordt en met de tijd mee gaat. Maar wat zijn nu de belangrijkste keuken trends in de keuken aankomend jaar? Daar besteden wij van De Keukenrestyler in dit artikel aandacht aan.

Black is the new black

De afgelopen jaren waren donkere keukens erg in trek, en deze trend zal te in stand blijven. Zwarte keukens zijn ook in 2020 nog modieus, en ze hebben de witte keuken verstoten. Daarnaast zullen niet alleen zwarte keukens meer in trek zijn, ook andere donkere tinten zullen volgend jaar veel gebruikt worden. Onlogisch is de opmars van de zwarte keuken overigens niet: de kleur past goed bij elk interieur en voelt snel chique aan.

Duurzaamheid en materialen uit de natuur

In 2020 gaan we terug naar de basis, elementen uit de natuur worden belangrijker dan ooit. Zo worden materialen als marmer, steen en hout allemaal gecombineerd voor een rustieke uitstraling. De combinatie van harde en zachte materialen, zoals marmer en hout, zorgt er tevens voor dat uw keuken luxe uitstraalt. Logischerwijs horen hier ook kleuren bij die u veel in de natuur ziet. Zo wordt groen de nieuwe keukenkleur van het jaar, leuk voor als u geen zwart wilt. Om uw keuken af te maken, worden pastelkleuren gebruikt voor de accenten in uw keuken, zoals terra of blauw.

Details voor contrast

Om deze duurzame elementen iets meer te laten spreken, worden futuristische materialen en technieken gebruikt voor de details. Denk aan bijvoorbeeld gekleurd glas, lichtreflecties en iriserende kleuren. Om voor een warmere sfeer te zorgen, worden natuurlijke elementen gecombineerd met warme metalen details. Een goudkleurige kraan, een koperen afzuigkap of een messing gootsteen: het contrast zorgt voor een gezellige sfeer in de keuken.

Nieuwe technologische snufjes

Elk jaar komt er weer nieuwe technologie uit die uw leven verbetert, ook voor de keuken. Zo werd de Quooker kraan de afgelopen jaren hip, en dat is hij nog steeds. Daarnaast worden inductiekookplaten met ingebouwde afzuiging ook populair in 2020. Hierdoor heb je geen afzuigkap meer nodig, wat ruimte bespaart, en waardoor uw keuken er strakker uit zal zien.

Lees ook de oude keukentrends van voorgaande jaren:

Betaalmethodes: Betalen met pin Betalen met bankoverschrijving
Totaal 100% tevreden klanten op basis van 81 beoordelingen via Kiyoh.nl