Keukentrends 2019

Van slimme technieken tot Raw Rituals

Keukentrends 2019

De keuken ontkomt er niet aan: modern, nieuwe technieken en stijlvolle designs. De keukentrends van komend jaar zorgen voor een nieuwe beleving en betekenis van het woord keuken. Lees hieronder de belangrijkste trends van 2019 volgens De Keukenrestyler.

Inductie kookplaten nemen het gas over

Nu besloten is om in Nederland van het gas af te gaan, ziet u in de keukentrends voor 2019 dat inductiekookplaten steeds populairder worden. In veel nieuwbouwwoningen is er al geen gasaansluiting meer en veel mensen kiezen nu al voor inductie kookplaten in plaats van een gasfornuis. Ondanks dat het enigszins kan voelen alsof u eigenlijk niet echt een keuze hebt, is het overstappen naar een inductiekookplaat helemaal geen rare beslissing. De platen zijn voorzien van een strak design die uw keuken een moderne uitstraling geven. Daarnaast zijn de kookplaten handig en snel in gebruik. Wanneer u besluit uw keuken te renoveren, is het zeker het overwegen waard om voor een inductie kookplaat te gaan.

Design afzuigkap

De afzuigkap is nou niet bepaald het mooiste onderdeel van uw keuken, toch? Niet meer in 2019! In de keukentrends zien we een toename in afzuigkappen met stijlvol design. Door de aandacht die wordt besteed aan het uiterlijk van de afzuigkap, mag dit keukenonderdeel prima gezien worden in uw keuken. Wilt u nog een stap verder gaan, dan kunt u kiezen voor een afzuiging in uw kookplaat. Makkelijk in onderhoud én uit het zicht. Als u dan toch gaat renoveren, dan maar gelijk investeren in deze vooruitstrevende keukentrend van 2019!

Slimme techniek in uw keukenapparatuur

In de woonkamer, de auto, op het werk… Overal ziet u steeds meer ‘slimme apparaten’ en de keuken kan hierin niet achterblijven. De alom bekende Quooker geeft direct kokend water uit uw kraan, maar wat denkt u van alvast de oven voorverwarmen terwijl u onderweg bent naar huis? Of een kookplaat met geïntegreerd kookboek met uw favoriete recepten? Nieuwe technieken en ontwikkelingen zijn goed om in uw achterhoofd te houden bij het opnieuw inrichten van uw keuken.

Materialen in een nieuw jasje

In de keuken kunt u gebruik maken van verschillende soorten materialen. In de keukentrends van 2019 zien we een vertrouwd materiaal terugkomen in een nieuwe vorm, namelijk het marmer. Iedereen kent wel de witte marmerlook, maar nu zien we dit ook in meer gewaagde kleuren zoals zwart en groen marmer. Daarnaast zien we een compleet nieuw materiaal in de keuken: Terazzo. Natuurlijk kennen we dit materiaal van vloeren, maar een opkomende trend is het gebruik van Terazzo als aanrechtblad of achterwand. Waar kiest u voor?

Raw Rituals

In een tijd waarin iedereen druk is en weinig tot rust komt, zien we een nieuwe keukentrend ontstaan die gericht is op het creëren van rust, namelijk Raw Rituals. Het gebruik van natuurlijke materialen staat hierin centraal. Deze materialen zijn onder andere natuursteen, marmer, beton en hout. Voor een warme uitstraling worden bruintinten gebruikt in combinatie met bijvoorbeeld een koperen kraan en wasbak. Met de trend Raw Rituals creëert u een keuken waarin u echt even tot rust kunt komen.

Lees ook oude keukentrends:

Betaalmethodes: Betalen met pin Betalen met bankoverschrijving
Totaal 100% tevreden klanten op basis van 81 beoordelingen via Kiyoh.nl