Keukentrend 2019: inductie kookplaten

De inductie kookplaat wint aan populariteit

Keukentrend 2019: inductie kookplaten

De inductie kookplaat wordt steeds populairder in de Nederlandse keukens. Dit heeft mede te maken met het feit dat inductie kookplaten voordeliger zijn in energieverbruik. Het is dan ook niet verrassend dat dit een van de keukentrends van 2019 is. Ook zijn deze kookplaten veiliger in gebruik dan gaskookplaten. Een inductie kookplaat verhit alleen de pan en de plaat zelf wordt niet warm. Dit is handig wanneer u bijvoorbeeld kleine kinderen in huis hebt.

De voor- en nadelen van inductie kookplaten

Dat de inductie kookplaten in populariteit toenemen is niet zo raar, aangezien de platen veel voordelen kennen. Zo warmt een inductie kookplaat zeer snel op, maar koelt ook weer snel af. De platen lekken nauwelijks hitte en besparen zo in energieverbruik. Daarnaast verhit de plaat alleen op de plek van de panbodem en is het onderhoud gemakkelijk.

Natuurlijk heeft elk product ook nadelen, zo ook de inductie kookplaat. De platen zijn in aanschaf het duurste van alle elektrische kooksystemen. Daarnaast is er ook een aparte stroomgroep nodig door het grote elektrische vermogen dat de plaat nodig heeft. Stapt u voor het eerst over op elektrisch koken, dan zult u ook speciale pannen moeten aanschaffen die geschikt zijn voor inductie kookplaten.

Welke inductie kookplaat moet u kiezen?

Verschillende grote, bekende merken, zoals Siemens, Bosch en Atag, hebben inductie kookplaten op de markt gebracht. Welke inductie kookplaat voor u de beste keuze is, is afhankelijk van een aantal factoren. De verschillen tussen de inductie kookplaten zit onder andere in de bedieningsknoppen, het aantal kookzones en de grootte hiervan en het design van de platen. Uiteindelijk is het aan u voor welke plaat u kiest.

Betaalmethodes: Betalen met pin Betalen met bankoverschrijving
Totaal 100% tevreden klanten op basis van 81 beoordelingen via Kiyoh.nl