Afzuigkap in het keukenwerkblad, de voordelen & nadelen

Welke afzuigkap past het beste bij jou?

Afzuigkap in het keukenwerkblad, de voordelen & nadelen

Misschien is het beter om eerst te kijken welke afzuigkappen er op dit moment beschikbaar zijn voor de keuken. De ouderwetse afzuigkappen die boven het gasfornuis hangen bestaan nog steeds, maar er is verandering in gekomen. Zo bestaan er nu telescopische damkappen  en dit zijn kappen die in en uit het werkblad kunnen schuiven. De andere ontwikkeling op het gebied van afzuigkappen is dat bij de inductie platen de afzuigkap erin verwerkt is. Maar wat zijn nou de voor en nadelen op het gebied van deze veranderingen?

Voordelen

Net als bij de oude afzuigkappen zitten er in de nieuwe afzuigkappen koolstoffilters of een rechtstreekse afvoer naar buiten. Dit veranderd niet bij de nieuwe afzuigkappen. Ook kunt u die gewoon op dezelfde manier schoon houden.Het is ook belangrijk om te kijken naar wat voor soort pannen u gebruikt, want hoe hoger de pannen des te moeilijker de lucht weggezogen kan worden. Het advies is om dan een randafzuiging te nemen, want ook bij hoge pannen halen zij het lucht weg. Uw keuken ziet er ook stijlvol uit, omdat er geen grote afzuigkap meer hangt boven het gasfornuis. Doordat de afzuigkap in het werkblad verwerkt is of omhoog komt lijkt de keuken stijlvoller.

Nadelen

Wat als nadeel ervaren kan worden is dat de nieuwe afzuigkappen vaak wat duurder zijn. Ook ontstaat er ruimte verlies doordat de afzuigklap is verwerkt in de onderliggende keukenkasten. Hierdoor zal er minder opbergruimte zijn. Omdat de afzuigkap naast of in de kookplaat zit wordt die wel sneller vuil dan wanneer de afzuigkap boven het gasfornuis hangt. Hierdoor zult u vaker schoon moeten maken.

Mogelijkheden bij een renovatie

Wilt u kijken wat de mogelijkheden voor u zijn bij het renoveren van uw keuken en afzuigkappen? Op onze website hebben we de keukenconfigurator waarin u de keuken in drie stappen kan restylen. Als u nog vragen heeft kunt die stellen bij onze klantenservice via info@dekeukenrestyler.nl of bel naar 085- 483 09 75.

Betaalmethodes: Betalen met pin Betalen met bankoverschrijving
Totaal 100% tevreden klanten op basis van 81 beoordelingen via Kiyoh.nl