De juiste keukenverlichting

Praktisch en sfeervol

De juiste keukenverlichting: praktisch en sfeervol

Verlichting in de keuken is onmisbaar. De keuken is dé plek om samen te komen met familie en vrienden. Naast de praktische eigenschappen van de keuken is het ook belangrijk dat de ruimte gezellig en comfortabel is. Dit bereik je door een goede combinatie van:

Basisverlichting

De basisverlichting zorgt voor een goede verlichting van de belangrijkste elementen in de keuken. Als eerste is het aan te raden een centrale lamp te plaatsen in je keuken. Deze lamp verlicht direct de gehele ruimte en doe je vaak aan wanneer je de keuken binnenloopt of maar even kort in de keuken hoeft te zijn.

Werkverlichting

Werkverlichting plaats je bij werkoppervlakken, zoals het werkblad en het fornuis. Zo zorg je dat alles goed verlicht is tijdens het koken. Wel zo veilig. Dit kan door lampen te plaatsen onder de bovenste keukenkastjes. Geen bovenkastjes? Dan kan je kiezen voor bijvoorbeeld hanglampen of wandlampen met een omlaag gerichte lichtbundel. Ook is het handig om verlichting te plaatsen in de keukenkastjes. Zo vind je gemakkelijk de producten die je zoekt in de kastjes, ook ’s avonds.

Sfeerverlichting

Sfeervolle verlichting geeft een prettig gevoel en nodigt uit om gezellig na te tafelen. Deze sfeer kun je creëren door bijvoorbeeld het gebruik van dimbare spots. Ook kun je LED-strips plaatsen onder de keukenkastjes. Als deze dimbaar zijn kun je ze gebruiken als zowel werk- als sfeerverlichting.

Uw keukenverlichting veranderen?

Bent u van plan uw keuken te vernieuwen? Dan is de kans groot dat ook de verlichting aangepast dient te worden. Wij helpen u graag om alle mogelijkheden op een rijtje te zetten. Gaat u voor een volledig nieuwe keuken of voor een keukenrenovatie? Bekijk hier hoe een keukenrenovatie bij De Keukenrestyler in zijn werk gaat.

Betaalmethodes: Betalen met pin Betalen met bankoverschrijving
Totaal 100% tevreden klanten op basis van 81 beoordelingen via Kiyoh.nl