De laagste prijs
085 - 483 09 75

Een blik op de toekomst, gas of inductie?

Koken met gas dat kent iedereen wel, maar er is al wat jaren een vervanger op de markt de “inductie plaat”. In deze blog gaan we bekijken wat nou de voor en nadelen zijn van het koken met gas en inductie.

Koken met gas

Het grootste gedeelte van Nederland kookt met gas. Dit komt omdat er vaak een gas aansluiting is in huis voor de verwarming. Door dit gas ook te gebruiken voor het koken maakt dit het relatief goedkoop.

Koken met inductie

Met inductie wordt gekookt op elektriciteit. Inductie wordt als het alternatief gezien voor het koken met gas. Waar inductie om bekend staat is dat het veilig is om mee te koken. Dit komt omdat de kook bodem niet warm wordt, maar alleen het gedeelte waar de pannen op staan. Wanneer een pan van de kookplaat af wordt gehaald, wordt het gedeelte waar de pan op stond ook gelijk kouder.

Welke kookplaat is het makkelijkste schoon te houden?

Dit is natuurlijke een belangrijke vraag. Naast het drukke leven wilt u natuurlijk snel en gemakkelijk koken, maar het is ook belangrijk om weinig tijd kwijt te zijn aan het schoonmaken van de kookplaat.

Het schoonmaken van een gasplaat kan soms nog weleens veel tijd kosten. Eerst zullen de pannen dragers verwijderd moeten worden. Omdat het oppervlak van de gasplaat niet effen is, is het moeilijker schoon te maken. Ook omdat er vaak etensresten in hoekjes blijven zitten.

De inductie plaat is een stuk makkelijker om schoon te houden. Wacht wel totdat de plaat koud is, want u wilt natuurlijk niet uw hand verbranden tijdens het schoonmaken. Doordat een inductieplaat van glas is gemaakt, hoeft u alleen maar een doekje over heen te vegen en dan is de plaat schoon.

Het echte gevoel van koken

Wat geeft nou het echte gevoel van koken? De meeste mensen vinden dat een gas kookplaat een echt gevoel geeft van koken. Dit komt omdat het koken met gas visueler is. U ziet wanneer de vlam harder of zachter gaat staan, bij inductie kan dit abstract aanvoelen.

Wat brengt de toekomst?

Langzaam aan zal Nederland veroverd worden door de  inductie platen. Dit komt omdat het veiliger is om mee te koken dan met gas. Maar voor mensen die al met gas koken is het vaak een grote stap om over te stappen naar inductie. Dit komt omdat het zetten van een inductieplaat in de keuken veel geld kost. Ook moeten er nieuwe pannen aangeschaft worden en een nieuw pannenset kost veel geld. 

Meer info? Neem contact op:

Contactformulier

Verstuur uw gegevens en wij nemen binnen 2 werkdagen contact op.