Meer groen in de keuken

Lees hier wat de mogelijkheden zijn!

Meer groen in de keuken

Er zijn steeds meer planten in de keuken te zien. Er worden bijvoorbeeld kruiden in de keuken gekweekt. De biologische trend is helemaal doorgedrongen tot de keuken. In deze tekst leest u meer over hoe u uw eigen keuken groener kan maken.

Wat voor soort planten kunnen in de keuken?

Planten in de keuken zijn leuk, maar niet alle planten zijn geschikt. Bij sommige planten is het belangrijk dat ze veel zon krijgen. Ook moet u zich afvragen hoe vochtig een keuken is, want sommige planten kunnen hier niet tegen. Planten die giftig zijn voor mens of dier zijn een no go in de keuken.

Hierbij is het dus belangrijk om planten te kiezen die tegen een iets wat vochtigere lucht kunnen. Als er in de keuken weinig zonlicht komt, is het belangrijk om te kijken welke planten er minder zonlicht nodig hebben.

Welke kruiden kan ik in de keuken zetten

Naast planten is het natuurlijk gaaf om uw eigen kruiden te kweken in de keuken. Want hoe gaaf is het om uw eigen gekweekte kruiden te gebruiken tijdens het koken. De kruiden kunt u bijvoorbeeld halen bij verschillende supermarkten. Het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat kruidenplanten minder lang mee gaan dan bijvoorbeeld een kamerplant. Bekende kruiden zijn koriander, peterselie en munt.

Hoe zorg ik dat de planten in het interieur van mijn keuken passen?

Het is wel leuk om planten in de keuken te plaatsen, maar wat is een mooie plek voor deze planten? Als u een afzuigkap heeft die nog boven het gasfornuis hangt is het gaaf om daarop een paar planten te zetten. Of als u zwevende kasten heeft waar aan de bovenkant nog ruimte is, kunnen ook daar planten geplaatst worden. Hiermee kunnen deze loze ruimtes mooi opgevuld worden.

Bij een kookeiland is vaak nog ruimte over, om deze mooi te stijlen is het mogelijk om hier kruiden neer te zetten. Hierdoor kan iedereen zien welke kruiden u aan het kweken bent en kunt u er makkelijk bij om snel even een paar kruiden in het eten te gooien.

Betaalmethodes: Betalen met pin Betalen met bankoverschrijving
Totaal 100% tevreden klanten op basis van 81 beoordelingen via Kiyoh.nl