Hoe kies ik de juiste spoelbak voor mijn keuken?

Lees hier meer!

Hoe kies ik de juiste spoelbak voor mijn keuken?

De keuken is tegenwoordig niet meer afgezonderd van de rest van het huis. Het wordt steeds meer betrokken bij het interieur. Hierdoor wordt de keuken steeds meer één geheel met het huis waardoor het ook een belangrijke plek wordt.

De stijl van de keuken veranderd

Doordat de keuken steeds meer bij het interieur getrokken wordt, is er te zien dat de stijl van de keuken veranderd. De keuken wordt nu echt de eyecatcher van het huis. Wat nu heel veel bij keukens terug te zien is, is de moderne stijl. Hierbij wordt vaak 1 kleur gebruikt of verschillende tinten van 1 kleur. Maar hoe kiest u hierbij de geschikte spoelbak? Ten eerste is het belangrijk om te kijken wat voor materialen er gebruikt kunnen worden bij spoelbakken.

Materialen spoelbakken

Voor spoelbakken kunnen verschillende materialen ingezet worden. Een bekend materiaal is RVS (roest vrij staal). RVS is sterk, duurzaam en voordelig, waardoor het door vele huishoudens gebruikt wordt. Het nadeel aan dit materiaal is dat vlekken en krassen moeilijk te voorkomen zijn.

Een ander geliefd materiaal is een keramieken spoelbak. Deze spoelbak is uitgevoerd in het bekende zwart – wit blokjespatroon. Het voordeel bij keramiek is dat deze spoelbakken veel kunnen hebben door het geharde glazuur. Het nadelige hieraan is dat keramiek heel duur is.

Andere materialen waaruit spoelbakken kunnen bestaan is geëmailleerd staal, graniet en kunststof.

Nieuwste trends op het gebied van spoelbakken

De nieuwste trend is dat spoelbakken een kleur krijgen. Dit staat ideaal bij keukens die 1 kleur hebben of verschillende tinten van 1 kleur. Hierbij zou u ook nog een kraan in een bijpassende kleur kunnen kiezen. Een bekend soort materiaal waardoor spoelbakken een kleur kunnen krijgen is geëmailleerd staal. Het voordeel aan dit materiaal is dat de kleuren niet vervagen omdat geëmailleerd staal bestand is tegen uv-stralen.

Ook een gekleurde spoelbak?

U kunt altijd contact met ons opnemen om te bespreken wat de mogelijkheden zijn omtrent het renoveren van uw keuken. Wij kunnen dit met u bespreken of kijk op onze keukenconfigurator. U kunt ons bereiken via  085 – 483 09 75  of mail naar info@dekeukenrestyler.nl.

Betaalmethodes: Betalen met pin Betalen met bankoverschrijving
Totaal 100% tevreden klanten op basis van 81 beoordelingen via Kiyoh.nl