Keuken ideeën voor een kleine keuken

Effectief omgaan met een kleine ruimte

Keuken ideeën voor een kleine keuken

Wij worden vaak gevraagd of wij keuken ideeën hebben voor een kleine keuken. Hoe richt u een betrekkelijk kleine keuken zo efficiënt mogelijk in en hoe zorgt u ervoor dat de keuken toch nog ruimtelijk oogt. Wij geven 5 tips waar wij op letten bij een keukenrenovatie van een kleinere keuken.

Tip 1: ideeën voor kleurgebruik in een kleine keuken

Wanneer u de keuze gaat maken voor het uiterlijk van de keuken is het belangrijk om rekening te houden met de kleur. Bij een kleinere keuken is het een idee om vooral lichte en neutrale kleuren te gebruiken. Zo komt de keuken ruimtelijker over dan bij het gebruik van donkere kleuren. De vloer hoeft niet perse een lichte kleur te zijn, het contrast kan namelijk juist een ruimtelijk effect meegeven. Ideeën opdoen? Ga eens aan de slag met onze 3D keukenconfigurator!

Tip 2: maak gebruik van hoogte in een kleine keuken

Bij een kleine keuken is het een idee om de hoogte van de keuken zo optimaal mogelijk te benutten. U heeft opslagruimte nodig, voor alle potten en pannen en natuurlijk uw bestek. Zorg er daarom voor dat u de hoogte van de keuken niet vergeet. Op deze manier komt u geen ruimte te kort.

Tip 3: verlichting in een kleine keuken

Of het nu gaat om een kleine keuken of een grote keuken, verlichting is belangrijk. Verlichte delen van een keuken lijken groter dan wanneer het onverlichte delen zijn. Een goede verlichting van een kleine keuken is dus een essentieel onderdeel! Kies dus verlichting die de gehele keuken goed verlicht. Denk daarbij niet dat dit niet sfeervol kan!

Tip 4: keukenapparatuur in een kleine keuken

Keukenapparatuur als een oven, koelkast of magnetron neemt zeer veel ruimte in beslag. Of dit nu in een kleine of grote keuken het geval is. In een kleine keuken is het belangrijk om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de ruimte. Het inbouwen van de keukenapparatuur kan hier een belangrijke rol in spelen. Het inbouwen van de apparatuur kan ruimte besparen. Ga daarnaast uit van het hoogst nodige. Is een magnetron wel nodig? Welk formaat koelkast is nodig? Dit zijn belangrijke overwegingen om te maken.

Tip 5: opgeruimd staat netjes

Een simpele, maar toch effectieve tip wanneer het gaat om ideeën voor een kleine keuken. Daarnaast hoeft deze tip geen geld te kosten. Wanneer u uw keuken opgeruimd houdt, geeft dit de keuze een rustige aanblik. Als de keuken rommelig is, kan de keuken heel druk overkomen. Zeker wanneer het een kleine keuken betreft kan de drukte nog drukker overkomen dan deze in werkelijkheid is.

Betaalmethodes: Betalen met pin Betalen met bankoverschrijving
Totaal 100% tevreden klanten op basis van 81 beoordelingen via Kiyoh.nl