Keukenrenovatie vs nieuwe keuken

Wat zijn de voor- en nadelen?

Keukenrenovatie vs nieuwe keuken

U wilt uw keuken vernieuwen, alleen weet u nog niet wat nu de beste optie is: uw keuken volledig vernieuwen of de huidige keuken renoveren. Voor beide opties valt wat te zeggen en zijn er een aantal voor- en nadelen te benoemen. Door alle mogelijkheden tegen elkaar af te wegen en goed uw eigen wensen te bepalen, kunt u de keuze maken tussen het renoveren van uw huidige keuken of toch het installeren van een compleet nieuwe keuken.

De voor- en nadelen van een nieuwe keuken

Een nieuwe keuken biedt alle mogelijkheden die u wenst. De indeling van de huidige keuken kan worden gewijzigd en u kiest een geheel nieuwe inrichting. Daarnaast wordt alles nieuw geleverd, van het werkblad en kastjes tot de inbouwapparatuur. Het bijkomende gevolg hiervan is wel dat de kosten hoog kunnen oplopen en in ieder geval hoger zullen liggen dan bij een keukenrenovatie.

 Nieuwe keukenindeling mogelijk
 Alles nieuw
 Hoge kosten

De voor- en nadelen van een keukenrenovatie

Het grote voordeel van een keukenrenovatie is dat u met een kleiner budget toch uw keuken kan aanpakken. De huidige indeling blijft behouden, maar wordt wel voorzien van nieuwe onderdelen zoals het werkblad en frontjes. Wanneer u dus geen problemen hebt met de huidige keukenindeling is een keukenrenovatie een goede optie. Wel is het vaak zo dat doordat de keuken al wat verouderd is, de nieuwe frontjes op maat gemaakt moeten worden.

 Kostenbesparend
 Minder ingrijpende verbouwing
/ Huidige indeling blijft
 Vaak op maat gemaakte benodigde materialen

Waar kiest u voor?

Wilt u besparen op de kosten? Of is de indeling van de keuken niet meer naar wens en moet deze helemaal op de schop? En hoe verouderd is de keuken? Dit soort vragen leiden uiteindelijk naar de juiste keuze voor het renoveren of volledig vernieuwen van uw keuken. Kies wat het beste bij uw situatie en wensen past. Voor welke optie u ook kiest, de keuken voelt hoe dan ook als nieuw aan!

Interesse in een keukenrenovatie?

Mocht u naar aanleiding van bovenstaande afwegingen interesse hebben in een renovatie van uw keuken dan helpen we u graag verder. Lees hier meer informatie over hoe een renovatie in zijn werk gaat.

Betaalmethodes: Betalen met pin Betalen met bankoverschrijving
Totaal 100% tevreden klanten op basis van 81 beoordelingen via Kiyoh.nl