Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een nieuwe koelkast?

Lees hier wat de mogelijkheden zijn!

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een nieuwe koelkast?

Betekent een nieuwe keuken ook een nieuwe koelkast? Bij het renoveren van een keuken kan een koelkast die nog in goede staat is blijven staan. Zodra u een oude koelkast heeft, kunt u het beste een nieuwe aanschaffen. Hieronder wordt beschreven waar u op kunt letten bij het aanschaffen van een nieuwe koelkast.

Verschillende soorten koelkasten

Er zijn vele verschillende koelkasten en wij hebben de meest voorkomende voor u op een rijtje gezet. Zo is er een koelkast waarin de vriezer en het koelvak in één zitten. De vriezer is kleiner in vergelijking met het koelvak en is boven of onder de koelkast gevestigd. In deze vriezer kunt u bijvoorbeeld het brood bewaren.

Amerikaanse koelkast

De Amerikaanse vriezer is toch wel één van de meest bekende koelkasten. Het is een grote koelkast waarin de koel en vriesdelen naast elkaar zitten. Vaak zitten in deze koelkasten wat nieuwere snufjes als bij andere koelkasten. Omdat deze koelkast groot van postuur is, zuigt die ook meer energie.

Meerdere deuren

Er zijn ook koelkasten die 3 of 4 deuren hebben. Vaak heeft de koelkast twee deuren en dan heeft de vriezer 1 deur. De vriezer is groter als bij de eerstgenoemde koelkast. Tevens is er een model waarbij de koelkast en de vriezer allebei twee deuren hebben.

Kleine modellen

Naast alle grote koelkasten zijn er ook nog de wat kleinere modellen zoals het tafelmodel. Deze koelkast is niet groter dan 100 cm en wordt bijvoorbeeld gebruikt in hotelkamers. Bij deze koelkasten zit geen vriezer.

Vrijstaand of inbouw

Nu u weet wat voor soort koelkast er zijn, is het belangrijk om te bepalen of de koelkast vrijstaand of ingebouwd wordt. Er wordt vaak voor een ingebouwde koelkast gekozen als er een nieuwe keuken geplaatst wordt. Hierdoor past de koelkast bij het geheel van de nieuwe keuken. Het enige nadeel aan een ingebouwde koelkast is dat die minderruimte heeft dan een vrijstaande koelkast.

Verschillende soorten modellen

Er zijn zoveel verschillende soorten modellen koelkasten. Hierboven wordt uitgelegd welke soorten koelkasten er zijn. Het hangt er echt vanaf wat voor koelkast u nodig heeft. Het is hierbij belangrijk dat u zich goed laat informeren.

Koelkasten en renoveren

Bij een renovatie hoeft een koelkast vaak niet vervangen te worden, omdat die nog in een goede staat is. Ingebouwde koelkasten zijn lastig om te renoveren, maar een vrijstaande koelkast kan altijd vervangen worden. Als u er nog niet helemaal over uit bent wat u wilt renoveren kunt u gebruik maken van onze keukenconfigurator. Ook kunt u altijd vragen aan ons stellen aan onze medewerkers. Die zijn te bereiken via info@dekeukenrestyler.nl of bel naar 085- 483 09 75.

Betaalmethodes: Betalen met pin Betalen met bankoverschrijving
Totaal 100% tevreden klanten op basis van 81 beoordelingen via Kiyoh.nl