Planten in de keuken

Gezond én groen

Planten in de keuken

De huiskamerplant kennen we ondertussen wel, maar tegenwoordig is het helemaal hip om ook planten in de keuken te zetten. Steeds meer mensen omarmen de groene vrienden in elke ruimte van het huis. Planten in de keuken zijn niet alleen leuk voor de decoratie maar hebben ook nog eens een positief effect op de gezondheid.

Luchtzuiverende planten

Wanneer u kiest voor planten in de keuken doet u daar uzelf dubbel plezier mee. Het staat leuk, geeft een natuurlijke, groene uitstraling en is gezond voor de omgeving. Dit komt doordat veel planten een luchtzuiverende werking hebben. Hiermee worden ongezonde stoffen, die bijvoorbeeld vrijkomen tijdens het koken, uit de lucht gefilterd. Let wel op dat de planten die u uitkiest niet giftig zijn. Een giftige plant in de buurt van uw eten is minder fijn.

Verschillende typen planten

Afhankelijk van de grootte van uw keuken kunt u zich helemaal uitleven in het aantal en de grootte van de planten. Gaat u voor de makkelijk te onderhouden vetplantjes? Of kiest u voor een kruidenhoekje? Of combineer alle typen planten en creëer uw eigen urban jungle.

1. Kruidenplantjes

Niets zo lekker om verse kruiden te gebruiken in uw gerechten. Ze zijn niet alleen heel lekker maar zien er ook nog eens leuk uit! Plaats ze in verschillende potjes met kaartjes in de aarde. De kruidenplantjes vergen wel wat verzorging dus hou daar rekening mee.

2. Hangplanten

Terug van weggeweest: de hangplanten. Het ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook handig als u niet zoveel ruimte hebt in uw keuken. Zo kunt u toch genieten van groen in de keuken zonder dat het te veel ruimte in beslag neemt om lekker te kunnen koken.

3. Planten in potjes

Naast de functionele kruidenplantjes kunt u ook een aantal ‘gewone’ planten in de keuken plaatsen. Combineer een grote plant met een aantal kleine diverse plantjes in verschillende potjes.

Vernieuw uw hele keuken!

Natuurlijk zorgen planten voor een nieuwe, verfrissende uitstraling van uw keuken, maar waarom niet gelijk de volledige keuken een nieuwe look geven? Ga voor een andere kleur keukenkastjes, of pas het werkblad aan. Zo creëert u met weinig moeite een hele nieuwe uitstraling. Bekijk alle mogelijkheden voor het renoveren van uw keuken.

Betaalmethodes: Betalen met pin Betalen met bankoverschrijving
Totaal 100% tevreden klanten op basis van 81 beoordelingen via Kiyoh.nl