Steigerhouten keuken, is dat verstandig?

Wat zijn de voor- en nadelen?

Steigerhouten keuken, is dat verstandig?

Een steigerhouten keuken, is dat iets voor u? Hout kan in het interieur op verschillende manieren ingezet worden. Een veelgebruikte houtsoort in het interieur is steigerhout. Steigerhout wordt gemaakt van vuurhout. De planken zijn 20 centimeter breed en drie centimeter dik. Het hout is robuust waardoor het interieur er stoer uit gaat zien. Steigerhouten in de keuken komt niet zo vaak voor, want is het wel handig om hout te gebruiken in een keuken?

Nadelen van een steigerhouten keuken

Het grootste probleem bij steigerhout in de keuken is dat dit houtsoort vocht opneemt. Steigerhout moet bewerkt worden om ervoor te zorgen dat het niet gaat rotten. Het tweede probleem is dat steigerhout het beste niet bewerkt kan worden. Dit zijn de twee grootste redenen waarom steigerhout niet geplaatst kan worden in keukens. Wilt u toch steigerhout in uw keuken dan kunt u er voor kiezen om het te behandelen met steigerhout beits of speciale lak. Zorg wel dat de beits of lak vochtregulerend is, want anders gaat het hout rotten en dat moet vorkomen worden.

Alternatieven voor steigerhouten keuken

Voor een keukenrenovatie bieden wij geen steigerhout als materiaal. In plaats daarvan hebben wij andere materialen die de keuken er weer als nieuw uit laten zien. Zo kunt u de keuken deurtjes vervangen. Wij hebben een breed assortiment, van een landelijk tot strak design, hierdoor is er voor ieder wel wat wils. Voor de keukenbladen hebben wij een breed assortiment aan HPL keukenbladen. Met deze keukenbladen kunt u jaren lang werken zonder dat er maar enige slijtage te zien is. Bij een mooi keukenblad hoort ook een mooie achterwand. Ook hiervoor hebben wij een mooi en breed assortiment, waardoor u een achterwand helemaal naar uw eigen smaak uit kan kiezen. Een keuken is pas afgemaakt met een kraan en een spoelbak die bij het geheel past van uw nieuwe gerestylede keuken. Door het brede assortiment aan kranen en spoelbakken is er voor ieder interieur wel een passende kraan en spoelbak te vinden.

Renoveer uw keuken in drie stappen!

Via het online 3D configuratie systeem kunt u uw keuken binnen drie stappen helemaal naar uw eigen smaak restylen. Het resultaat is dan te zien op de weergave waar uw keuken op afgebeeld staat. Als u tevreden met uw keuken bent, kunt u contact met ons opnemen. Hierdoor kunnen er afspraken ingepland worden om de renovatie te starten.

Betaalmethodes: Betalen met pin Betalen met bankoverschrijving
Totaal 100% tevreden klanten op basis van 81 beoordelingen via Kiyoh.nl