Welke tegels passen bij jouw keuken?

Lees hier wat de mogelijkheden zijn

Welke tegels passen bij jouw keuken?

Wilt u de tegels in de keuken veranderen? Dan is het belangrijk om op bepaalde onderdelen te letten. Wilt u bijvoorbeeld de grond of de muur betegelen. Er zijn vele verschillende steen soorten met diverse prijzen en groottes. Hieronder worden een paar handvaten gegeven waar u op kunt letten bij het zoeken naar nieuwe tegels die bij de keuken passen.

Natuursteen en keramische tegels

Er zijn twee soorten basistegels en dit zijn natuurstenen en keramische tegels.

Als u een luxe uitstraling in de keuken wilt, is natuursteen misschien wel iets voor u. De stenen komen uit de natuur en worden in de fabriek in verschillende stukken gesneden. Hierdoor is geen enkele steen hetzelfde. De tegelprijs en de legprijs bij natuursteen is iets duurder dan bij keramische tegels. Hierdoor is het ook belangrijk dat de tegels met beleid neergelegd worden. Wanneer u de tegels goed onderhoudt kunnen ze levenslang meegaan. De meest bekende natuur stenen zijn: Leisteen, Hardsteen, Kalksteen, Kwartsiet, Graniet, Marmer.

Het maken van Keramische tegels gaat heel anders dan bij natuursteen. De basis stof van Keramische tegels is aarde. De aarde wordt gebakken op temperaturen van 1000 tot 1250 waardoor een keramische tegel ontstaat. Bij de tegel worden mineralen toegevoegd en een glazuurlaag waardoor de tegel in verschillende soorten kleuren kan worden gemaakt en de minarelen maken de tegel waterbestendig. De meest voorkomende keramische tegels zijn Terracotta, Faience, Grestegels en cementtegels.

Elke tegel heeft weer zo zijn voor en nadelen. Zo moet natuursteen goed onderhouden worden en zijn keramische tegels makkelijker schoon te houden. Natuursteen is nooit hetzelfde en geeft een luxueuze uitstraling terwijl keramische tegels weer in vele verschillende en gezellige kleuren verkrijgbaar zijn.

Uw keuken renoveren met tegels?

Wilt u wat anders dan keukentegels, of wilt u juist wel uw keuken betegelen. Wij kunnen u overal bij helpen. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen via 085 – 4830975 of mail ons naar info@dekeukenrestyler.nl.

Als u het lastig vindt om de keuken te renoveren hebben wij ook nog de keukenconfigurator op de website waarmee u uw eigen keuken in drie stappen kunt restylen.

Betaalmethodes: Betalen met pin Betalen met bankoverschrijving
Totaal 100% tevreden klanten op basis van 81 beoordelingen via Kiyoh.nl