Waar moet ik op letten bij het kopen van een keuken?

In 5 stappen de juiste keuze maken

Waar moet ik op letten bij het kopen van een keuken?

Een veel gehoorde vraag, waar moet ik op letten bij de aanschaf van een keuken. Wij proberen u zo goed mogelijk op weg te helpen bij het maken van de juiste keuze. Een keuze waar u nog jaren plezier van moet hebben.

Stap 1: Wat is de status van uw huidige keuken?

Het is wellicht al enige tijd geleden dat u een keuken heeft gekocht of wellicht kocht u uw huidige woning al met een keuken in prima conditie erin, maar is deze nu toch wel aan vervanging toe. Een vraag waar wij graag mee starten is de volgende: wat is de conditie van uw huidige keuken? Daarmee bedoelen we of de basis van de keuken nog in goede staat is. Dit kan een doorslaggevende keuze zijn in het proces waar u op moet letten bij de aanschaf van een keuken.

Stap 2a: Uw keuken is nog in prima conditie

De naam van de stap zegt het al, uw keuken blijkt nog in prima staat te zijn. Alleen is wellicht het uiterlijk van de keuken en de apparatuur van de keuken niet meer van deze tijd. Wellicht zijn de keukenkastjes van een kleur of materiaal gemaakt waar u nu van denkt ‘dat ik ooit voor deze kleur heb gekozen’. Of in de tussentijd is uw interieur zo dusdanig veranderd dat de keuken helemaal niet meer past bij het uiterlijk van de woonkamer.

Is uw keuken nog in prima conditie, kunt u de afweging maken om u zelf een hele hoop geld te besparen. Hoe doet u dit? Aangezien wij gespecialiseerd zijn in keukenrenovaties ligt het antwoord van ons voor de hand. Het renoveren van een keuken is een veel goedkopere oplossing dan de aanschaf van een nieuwe keuken, waarbij u op veel meer zaken moet letten. Later nemen wij mee in de voor en nadelen van een keukenrenovatie.

Stap 2b: Uw keuken is aan vervanging toe

Is uw keuken te oud of bent u van plan om de gehele opzet van uw keuken te veranderen. U wilt bijvoorbeeld een kookeiland creëren en u heeft dat op het moment niet, dan is de keuze voor een keukenrenovatie niet de juiste. Bij dit soort situaties is een renovatie simpelweg niet te realiseren, omdat wij altijd uitgaan van een bestaande basis. Dan is de keuze voor een nieuwe keuken de beste keuze. De keuze voor een nieuwe keuken is wel een dure keuze. De kosten voor een nieuwe keuken lopen al snel op tussen de €10.000 en de €15.000, dat is niet niks.

Stap 3: de focus op een keukenrenovatie

Aangezien wij gespecialiseerd zijn in keukenrenovaties, gaan wij van de meest kostenbesparende mogelijkheid uit. Een keukenrenovatie loopt namelijk een stuk minder in de papieren dan een nieuwe keuken. Waar moet u op letten bij uw de keuze voor uw renovatie? Allereerst de onderdelen die u van uw keuken wil gaan vervangen. Bij ons heeft u de mogelijkheid om de volgende onderdelen te vervangen.

Kortom, bijna elk onderdeel van uw keuken kan vervangen worden.

Stap 4: let bij de aanschaf van uw keuken (renovatie) op de trends van nu

A. Kies een goede keuken(renovatie) partij

Kijk goed naar eerdere ervaringen van voorgaande klanten van uw keukenpartij. Kijk hierbij ook naar fotomateriaal, is een renovatie netjes afgewerkt en een echte verbetering ten opzichte van de eerste keuken.

B. De verlichting van uw keuken is belangrijk

De verlichting van uw keuken is essentieel. Zorg ervoor dat uw keuken voldoende sfeer bevat door bepaalde sfeerverlichting, maar vergeet ook niet dat de keuze functioneel moet zijn. Het werklicht moet helder zijn, want u moet tenslotte weten wat u klaar maakt in de keuken en welke handelingen u verricht.

C. Kies de juiste apparatuur

Een apparaat als een oven kan vertekenen door de uitstraling die deze heeft. Let vooral op de kwaliteit van de keukenapparatuur. Kies niet voor apparatuur die enorm veel gas of elektriciteit gebruiken, terwijl ze wellicht in aanschaf goedkoop waren. Dit is op lange termijn geen verstandige keuze en niet rendabel. Ga daarnaast voor kwalitatief goede keukenapparatuur. Wij werken met A merken als AEG en Zanussi. Zodat wij altijd weten dat wij topmateriaal leveren.

Stap 5: Ga zelf aan de slag met een ontwerp

Het ontwerp van de keuken is een belangrijk punt waar u op met letten bij de aanschaf van een keuken. Met een online 3D keukenconfiguratietool kunt u eenvoudig zien hoe uw toekomstige keuken eruit komt te zien. Dit kan zelfs in combinatie met het uiterlijk van uw vloer en de kleur van uw muren. Op deze manier wordt er geprobeerd om u een zo realistisch beeld te schetsen van hoe uw keuken eruit komt te zien. Na het ontwerpen van uw droomkeuken kunt u eenvoudig vergelijken wat de prijs is van het renoveren van uw keuken en de keuze voor een nieuwe keuken. Het bedrag kan tenslotte een doorslaggevende factor zijn in uw keuze.

Betaalmethodes: Betalen met pin Betalen met bankoverschrijving
Totaal 100% tevreden klanten op basis van 81 beoordelingen via Kiyoh.nl