Zwarte keukens

Lees hier wat de mogelijkheden zijn!

Zwarte keukens

Vroeger waren er veel witte keukens te zien, maar in 2018 komt er een ommezwaai. De keuken is niet meer een ruimte waar alleen gekookt wordt, het is een ruimte geworden waar het hele gezin samen komt. Hierdoor krijgt een keuken meer karakter en wordt het bij het interieur getrokken. Waardoor er te zien is dat keukens meer harde kleuren krijgen zoals zwart.

Waarom een zwarte keuken

Een zwarte keuken geeft een andere uitstraling en hoeft helemaal niet hard en kil te zijn. Zo geeft een mat zwarte keuken een chique uitstraling of u kan kiezen voor een monochrome keuken waarin verschillende zwart tinten worden gebruikt. Natuurlijk zij er voor- en nadelen aan een zwarte keuken en die worden hieronder beschreven.

Voordelen zwarte keuken

Een zwarte keuken valt gelijk op en wordt hierdoor de eye catcher van het huis. Tevens is een zwarte keuken makkelijk te combineren met andere kleuren. Denk bijvoorbeeld aan verschillende hout tinten of verschillende koper en goud tinten. Een ander voordeel met zwarte keukens is dat veel apparatuur ook zwart is. Hierdoor kan de apparatuur mooi gecombineerd worden met de keuken.

Nadelen zwarte keuken

Zwart is een kleur die de ruimte erg donker maakt. Dit komt omdat zwart licht absorbeert. U zult meer licht in de keuken moeten ophangen om beter te kunnen zien bij het koken. Een ander nadeel aan een zwarte keuken is dat het besmettelijk is voor stof en kalksteen. Het zal dus meer tijd kosten om de keuken schoon te houden.

Hoe past een zwarte keuken in mijn interieur?

Een zwarte keuken past in verschillende interieurs. Bij een strak en modern interieur kunt u ervoor kiezen zwart glans te nemen op de keukenkasten. Bij bijvoorbeeld een landelijke keuken kunt u de keukenkasten zwart schilderen. De kleur hoeft niet standaard zwart te zijn, maar daarbij kunt u kiezen voor mat zwart waardoor de keuken een wat modieuze uitstraling krijgt. Ga goed na welke verschillende soorten zwart kleuren er zijn en bij welke stijl deze kleuren passen.

Hoe kan ik zwarte elementen in mijn keuken toevoegen?

Als u geen zwarte keuken heeft, maar u wilt toch zwarte elementen toevoegen in uw keuken dan zijn er genoeg mogelijkheden. Vaak is de keukenapparatuur  zwart denk bijvoorbeeld aan het gasfornuis. Er zijn zelfs zwarte kranen die u kunt toevoegen aan een zwarte keuken. Of zet leuke planten potten neer die zwart zijn, want groen is een kleur die mooi naar voren komt bij zwart.

Betaalmethodes: Betalen met pin Betalen met bankoverschrijving
Totaal 100% tevreden klanten op basis van 81 beoordelingen via Kiyoh.nl