Beschadigde keukenkastjes repareren

Hoe kunt u dit het beste doen?

Zelf de beschadigingen aan je keukenkastjes repareren?

Uw keuken laten repareren of renoveren wordt al snel een grote, dure operatie. Of u hier nu een bedrijf voor inhuurt of een klus op Werkspot zet, het blijft onhandig. Helemaal als er eigenlijk maar iets kleins moet gebeuren in uw keuken, kan het onnodig zijn om hier een andere partij voor in te schakelen. Doe-het-zelven is daarom een alternatief, veel keuken reparaties kunt u best zelf uitvoeren, zoals beschadigde keukenkastjes, al heeft u hiervoor wel bepaalde kennis nodig. Daarom hierbij een stoomcursus hoe u het zelf beschadigingen aan keukenkastjes kunt repareren.

Scharnieren

Als keukenkastjes veelvuldig worden gebruikt, is het heel normaal dat de scharnieren van de deurtjes loslaten. Deze scharnieren opnieuw bevestigen is een relatief makkelijke klus, ideaal voor de net beginnende doe-het-zelver. Eerst moet u de keukendeur losmaken, door de schroeven in het scharnier los te draaien, en de deur er simpelweg uit te tillen. Daarna boort u met een houtboor een gaatje, groot genoeg voor een houten duveltje. Stop nu het duveltje in het gat, lijm hem vast, wacht tot hij droog is, en zaag het uitstekende stukje af. Op deze stevige duvel kunt u nu een nieuwe schroef inbrengen en het deurtje aan bevestigen.

Versleten verf

Een nieuwe verflaag aanbrengen op uw keukenkastjes klinkt erg simpel, maar dat is het niet. Eerst moet u de oude verflaag er afhalen, dit kan vaak met water of met terpentine, het is even kijken wat werkt. Hierna moet u het oppervlak goed ontvetten, bijvoorbeeld met allesreiniger. Vervolgens schuurt u het oppervlakte glad met schuurmachine, gebruik voor optimaal resultaat een fijne korrel. Neem nu het oppervlakte af met een doekje, zodat er geen zaagsel in de weg zit voor de eerste laag verf. Eerst brengt u, indien nodig, een laag primer aan. Daarna brengt u enkele lagen lak aan met een kwast, totdat de verf er goed opzit.

Plakfolie

Een lastigere klus, is het repareren van folie op uw keukenkastje. Het makkelijkst is om met een lijmpistool de folie terug te plakken waar hij is losgelaten, en deze dan vast te zetten met lijmklemmen. Achteraf kunt u dan makkelijk de overige lijm wegschrapen. Het probleem hierbij is dat de kans vrij groot is dat het mislukt. Daarom kunt u ook uw folie laten vervangen door ‘De Keukenrestyler’, dan doen wij het netjes en professioneel. Toch nog iets meer informatie nodig over loslatend folie? Bekijk dan eens deze pagina!

Betaalmethodes: Betalen met pin Betalen met bankoverschrijving
Totaal 100% tevreden klanten op basis van 81 beoordelingen via Kiyoh.nl